Nyheter

Stockholms Stad
2023-06-19

Stockholmsnamnen Tobé och Kokalari toppkandidater till Europaparlamentsvalet 2024 för Moderaterna

Tomas Tobé från Tyresö, föreslås som förstanamn på Moderaternas lista till Europaparlamentsvalet 2024. Arba Kokalari från Nacka föreslås på plats fyra. Två av fyra toppkandidater är således från Stockholmsområdet. 

Om drygt ett år är det val till Europaparlamentet och nu har Moderaternas nomineringskommitté presenterat sitt förslag på kandidater. Två av fyra av Moderaternas toppkandidater till Europaparlamentet är från Stockholm. Tomas Tobé på första plats och Arba Kokalari på plats fyra. 

- Jag är hedrad av det starka stödet från de moderata förbunden och att bli föreslagen. Vi erbjuder svenska folket ett starkt lag som får mycket gjort tillsammans i Europaparlamentet. En röst på Moderaterna i nästa val handlar om att maximera svenskt inflytande i Europa, säger Tomas Tobé. 

- Jag är glad och hedrad över det starka stödet jag har fått Moderaternas förbund och föreningar från hela Sverige. Jag vill fortsätta vara en stark svensk frihetsröst i Europa och tillsammans med vårt lag leverera fler moderata framgångar i EU, säger Arba Kokalari. 

Nomineringskommittén har under flera månader samlat in nomineringar, hållit intervjuer och nu slutligen presenterat deras förslag på lista till Europaparlamentsvalet.

– Vi har föreslagit en lista med personer som har förmåga att i parlamentet fokusera på det som är gemensamt, marknadsekonomisk reformpolitik, fri handel, en digitalisering som gör Europa ledande, en klimatpolitik som bygger på utveckling och en migrations- och rättspolitik som ger stabilitet och säkerhet, säger nomineringskommitténs ordförande Gunnar Hökmark.

Det stundande valet är ett viktigt val och Moderaterna är redo och väl förberedda för att fortsätta arbeta för ett säkrare, grönare och friare Europa. Listan fastställs slutligt i samband med Moderaternas partistämma i Umeå i oktober i år.

– Jag vill börja med att tacka Gunnar Hökmark och nomineringskommittén för deras gedigna arbete i den här processen. Jag ser fram emot att ta på mig kampanjjackan och genomföra valrörelse igen med moderater runt om landet, säger Karin Enström, partisekreterare.

Hela listan med kandidater finns på moderaterna.se.

Listan fastställs slutligt i samband med en nomineringsstämma som hålls i anslutning till Moderaternas partistämma i Umeå i oktober 2023.

Europaparlamentsvalet äger rum söndagen den 9 juni 2024.