Nyheter

Stockholms Stad
2022-12-05

Igår kväll valde den moderata kommunfullmäktigegruppen enhälligt Christofer Fjellner till ny gruppledare och finansborgarrådskandidat

Måndag den 17 oktober valde den moderata kommunfullmäktigegruppen enhälligt Christofer Fjellner till ny gruppledare och finansborgarrådskandidat. Kommunfullmäktigegruppen valde även Dennis Wedin och Andréa Hedin till oppositionsborgarråd samt Cecilia Brinck till förste vice ordförande i kommunfullmäktige.

  • Jag är stolt och glad över förtroendet att få leda Moderaterna i stadshuset. Det är ett viktigt uppdrag och jag ser fram emot att tillsammans med moderater runtom i Stockholm arbeta hårt för att vinna ökat stöd för en politik som ser möjligheter även i en tid med stora utmaningar, säger Christofer Fjellner.
  • Stockholmarna behöver både trygghet och ett växande Stockholm. Vi ska bekämpa våldet med full kraft, men vi måste också fortsätta att utveckla Stockholm som en världsstad dit företag, kapital och talanger söker sig. Vi moderater vill se ett Stockholm där människor från hela Sverige och världen kan förverkliga sina drömmar, fortsätter Christofer Fjellner.
  • Vår främsta drivkraft kommer fortsatt vara att hålla ordning och reda i stadens ekonomi. Det vore förödande om vänsterkoalitionen upprepade samma misstag som senaste gången de satt i majoritet. Höjda skatter och ökad låneskuld är det sista Stockholms skattebetalare behöver nu, säger Dennis Wedin.

Andrea Hedin valdes till oppositionsborgarråd för Moderaterna.

Dennis Wedin valdes till oppositionsborgarråd för Moderaterna och vice gruppledare.

  • Stockholm är i grunden en borgerlig stad och jag ser fram emot att arbeta för att detta ska återspeglas i framtida valresultat. Jag är övertygad om att stockholmarna vill ha en politik som gör det möjligt att växa genom hela livet, oavsett varifrån du kommer eller vilka dina föräldrar är, säger Andrea Hedin.