Nyheter

Salem
2023-01-13

Ny ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden

Nu när 2023 är här och en ny mandatperiod har börjat får även flera av kommunens nämnder och styrelser nya ledamöter. En av alla dessa nya är Björn Odelius som tillträtt som ny ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden.

Vem är Björn Odelius?

Jag har varit med i kommunpolitiken i Salem i lite över 10 år och till vardags arbetar jag med försäljning, något jag gjort nästan hela mitt vuxna liv. Jag är uppväxt i Salem och har tillsammans med min familj bott här större delen av mitt liv. Jag har även stora delar av min släkt boende här i Salem.

 

Du har varit politiker länge, men hur känns det att nu få ta över ansvaret i en så pass tung nämnd som Barn- och Utbildning?

Att ta över som ordförande Barn- och utbildningsnämnden känns känns självklart ärofyllt men det är också en utmaning, men jag har lång erfarenhet av arbetet i nämnden och många duktiga kollegor, så jag ser verkligen fram emot arbetet de kommande åren.

 

Vad ser du fram emot mest under den kommande mandatperioden?

Vi behöver se till att alla elever får studiero och rätt förutsättningar vilket kommer var en av mina prioriteringar. Ekonomin kommer att vara en utmaning men jag är övertygad om att vi kommer hitta bra lösningar på det. Sedan skall det bli roligt att vi får inviga vår nya skola vid fågelsången.