Nyheter

Salem
2023-05-02

Buss 745 i farozonen!

Socialdemokraterna vill tillsammans med sina stödpartier lägga ner vår viktiga busslinje; 745:an riskerar nu att försvinna.

Denna buss har trafikerat sträckan Salem-Fridhemsplan sedan 2006 och är väl använd av våra pendlare. 

Det nya kostsamma S-styret i regionen svingar vilt för att försöka få en oansvarig budget i balans, löften till stödpartierna sker på invånarnas bekostnad.


-S-styrets felaktiga prioriteringar kommer få stora konsekvenser för kollektivtrafiken och vår sjukvård, säger Rickard Livén (M), kommunstyrelsens ordförande.


En Salembos röst:

”En stor anledning till att jag och familjen bor kvar - vi är tre vuxna i familjen som dagligen pendlar i bägge riktningar med bussen. 

Skulle inte bussen gå skulle vi snarare ta bilen än att ta oss med buss och pendeltåg och vi skulle definitivt överväga att flytta närmre Stockholm.”


Nedläggning av 745 ett slag mot människors livspussel och klimatnyttan


– 745:an har trafikerat sträckan Salem – Fridhemsplan sedan 2006 och är väl använd av våra pendlare. Det nya kostsamma S-styret i regionen svingar vilt för att försöka få en oansvarig budget i balans, löften till stödpartierna sker på invånarnas bekostnad, säger Rickard Livén, kommunstyrelsens ordförande i Salem till Mitt i.


– Att en välfylld busslinje ska förflyttas till pendeln är en utopi. Tågen är fyllda som det är och för en pendlarkommun är alternativen viktiga. Fler kommer ta bilen vilket är sämre för klimatresan, fortsätter Rickard Livén i kontakt med DN.


Läs mer på:


https://www.dn.se/sverige/kritik-mot-sl-forslag-att-slopa-busslinjer-fler-kommer-att-ta-bilen/


https://www.mitti.se/nyheter/salempolitiker-tar-strid-mot-indragna-bussar-6.3.80602.c9c4bef53c