Nyheter

Moderaterna i Österåker
2024-05-22

Österåkers lokala företagsklimat fortsätter att förbättras

Vi fortsätter förbättra företagsklimatet i Österåker!

Svenskt Näringsliv har gjort en undersökning där landets företagare fått sätta betyg på företagsklimatet i sina respektive hemkommuner.

Av de lokala företagarna får Österåker ökat betyg jämfört med föregående år på i princip samtliga femton undersökta områden. Sammantaget får det lokala företagsklimatet betyget 3,8 på en sexgradig skala, jämfört med 3,7 förra året. Genomsnittet för Sveriges kommuner ligger på cirka 3,5.

Österåker är en stark entreprenörskommun med fler företag än någonsin. Moderaterna arbetar för att kunna erbjuda bästa möjliga service till företagen och underlätta för människor att starta och driva företag.

- Det är viktigt för oss att skapa en miljö där företag kan växa och utvecklas. En viktig faktor är att skapa ett samspel mellan kommunen och näringslivet och vi kommer att fortsätta att arbeta nära näringslivet och inom den kommunala organisationen för att ytterligare förbättra förutsättningarna för våra företagare, säger Lisa Tingström (M), ordförande i Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden.

Ta del av undersökningen med Österåkers resultat här.