Nyheter

Moderaterna i Österåker
2024-05-31

Michaelas nyhetsbrev 2024-05-31

Vänner!

Njut så länge det går av detta fantastiska väder och vår vackra hemort - Österåker! Alla årstider har sin unika särprägel, men jag talar nog för många av oss om jag säger att den tid vi nu är i är den vackraste!

EU-valrörelse! Det är NU alla föreningar lägger in extra växlar för att få så många moderater som möjligt att gå och rösta. Skulle alla som röstade på oss i kommunvalet göra samma till EU-parlamentet har vi gjort ett bra jobb i kampanjandet. Med 9 dagar kvar är vi nu inne i slutspurten - Ju fler moderater i parlamentet desto bättre för Europa och Sverige!

Veckan har för egen del innehållit mängder av möten och aktiviteter. Allt från interna till externa.  Jag var bland annat med och tog spadtag för vårt nya och i framtiden Sveriges första klimatneutrala reningsverk där till och med slutprodukten blir återanvändningsbar i form av biokol Verket kommer ha en s.k. membranteknik vilket gör det relativt enkelt att uppgradera verket vid behov i framtiden. Detta kommer bli en lösning som står sig, länge.  

Två intressanta möten med näringslivsanknytning i veckan. Dels deltog jag i ett dialogmöte med näringslivet i kommunen och Svenskt Näringsliv som föredragande. Dels besöktes vi av Företagarna i Österåker där ordföranden Simon Palmqvist bjöd på tårta för att visa föreningens uppskattning för det goda samarbetet man har med Österåkers kommun. Han redovisade ett antal intressanta nyckeltal och rankingplaceringar. Bland annat ligger Österåkers kommun trea i hela riket vad gäller skatteintäkter från små företag med färre än 50 anställda. 40% av våra intäkter kommer från småföretagen och dess anställda. Omräknat i pengar blir det 937 miljoner kronor!  Österåker har 5 212 aktiva företag, varav 336 startade förra året. Dessa företag bidrar till 9 478 jobb, vilket är 62% av samtliga jobb i kommunen. 

I veckan var det stormöte med Stockholm Nordost där vi gästades av Trafikverket och Trafikförvalrningen på Region Stockholm. Detta gemensamma nordostarbete gör oss starkare och mer kraftfulla i våra dialoger med andra aktörer för infrastrukturutbyggnad.

Jag har även hunnit med ett möte med lokala föreningslivet för våra barn och ungas framtid.

Nästa vecka; varmt välkomna till Ekbacken den 6 juni för att fira nationaldagen! För 14:e året i rad levererar jag mitt nationaldagstal. Kan avslöja att talet kommer ha spår (underdrift) av patriotism. Förutom detta kommer det vara underhållning med mera från scenen på Ekbacken. Missa inte det! OBS! nya parkeringsregler i år. Parkering sker på Alceaparkeringen och därifrån går shuttlebussar. Man kan även parkera så långt platserna räcker på infartsparkeringen bakom Trevehallen och promenera därifrån.  Detta för att inte blockera framkomligheten för räddningstjänsten!


Trevlig helg!


Med vänliga hälsningar,

Michaela

08-540 810 69

michaela.fletcher@osteraker.se