Nyheter

Moderaterna i Österåker
2024-02-16

Michaelas nyhetsbrev 2024-02-16

Vänner!

Det är mitten av februari och i skrivande stund en regnig dag. Det ser ut som att det kommer att växla mellan några minusgrader och några plusgrader den närmaste tiden och med det ta det lite försiktigt när man är ute och går eller kör bil. 

Tiden vi befinner oss i är årsmötestid (vårt eget årsmöte i Österåker infaller 6/3) och jag har haft förmånen att vara föredragande på fyra av dem; Nacka, Nynäshamn, Haninge (samt Upplands-Bro i morgon). Jag har även varit föredragande på Rotary, M-kvinnor samt nu i fredags på vår egen konferens om skatter och ekonomi. 

Den sistnämnda konferensen blev en lyckad tillställning där ca 30-talet moderata företrädare från olika kommuner kom till kommunhuset och ett tiotal följde via Teams. De mest långväga kom från Luleå, Älvsbyn och Piteå. Jag berättade om den resa som gjorts, om den rad av pusselbitsfaktorer som krävs för att kunna hålla låg skatt och samtidigt god kvalitet i verksamheten.

Jag vill gärna slå ett slag för Ditt Österåker i senaste Kanalen. Denna gång handlar det om trygghet, vilket ju är en prioriterad fråga för oss moderater. Fokus denna gång är att hindra unga från att hamna i kriminalitet eller drogmissbruk. 

På mitt initiativ har en ägardialog för Roslagsvattens ägare - Österåker, Vallentuna, Vaxholm, Knivsta och Ekerö - genomförts. Deltog gjorde förutom KSO:erna även respektive kommuns kommundirektörer, ekonomichefer och samhällsbyggnadschefer. Vi diskuterade bland annat vad vi som ägare kan göra för att vässa Roslagsvatten i framtiden. Styrning, expansion m.m. 

Jag har ingått i Riksorganisationens valvinnarprojekt där det varit tre fokusområden/grupper, vars rapporter kommer att läggas fram för partistyrelsen för antagande. 

Områdena är: 

  • Röstsplittring (där jag ingick)
  • Kvinnor
  • Storstadskoden

På årsmötet den 6/3 kommer Martin Borgs från riksorganisationen och berättar mer om valvinnarprojektet. 

Låt oss hoppas på lite ljummare vindar och sol efter den tiodygnsprognos som ser mest grådaskig ut. Vi förtjänar en härlig vår snart. Det har varit en lång vinter. 


Trevlig helg!


Med vänliga hälsningar,

Michaela

08-540 810 69

michaela.fletcher@osteraker.se