Nyheter

Moderaterna i Österåker
2023-11-10

Michaelas nyhetsbrev 2023-11-10

Vänner!

Det har hunnit vara höstlov för många och en möjlighet för lite återhämtning. Det har verkligen varit vackra höstfärger på träden runt om i Österåker. Som vanligt står politiken aldrig still och det har varit en händelserik vecka. 

Möjlighetsdagen

Den största händelsen den här veckan är ändå Möjlighetsdagen som ägde rum i Österåkers multiarena. För andra året i rad fick alla medarbetare runt om i kommunen möjlighet att samlas för att lyfta fram delar av de kvalitets- och utvecklingsarbete som pågår runt om i kommunens olika verksamheter. Det är också ett tillfälle för alla medarbetare att mötas och inspireras av varandra för att kunna bli ännu bättre inom det framgångsrika arbetet som redan bedrivs. Hela 800 personer var anmälda! 

Till skillnad från förra året fanns det den här gången även möjlighet att besöka olika utställare och lyssna till olika föreläsare under dagen. 40 utställare var på plats inom allt ifrån skola, digitala bygglov, LSS bostäder, anhörigstöd till trygghet och säkerhet. Vi fick också besök av föreläsarna Elizabeth Kuylenstierna och Anders Hansen, som för övrigt är en av många som är uppvuxen i Åkersberga. Det verkar som att alla vägar bär till Österåker :)

Vilken fantastisk stämning det var och vad roligt det var att få se alla medarbetare så passionerat prata om sina verksamheter. Extra roligt för mig var att få ta del av resultaten av alla beslut som tagits genom åren för Österåkers bästa! 

Kvällen avslutades med en hyllning till alla medarbetare som arbetat hela 25 får i kommunen och prisutdelning till årets möjliggörare. Ett pris som delas ut för att uppmärksamma och belöna medarbetare som åstadkommit enastående insatser för Österåker. I år gick priset till Nattpatrull fastland. En grupp som nattetid besöker alla som har ett trygghetslarm. Ett arbete som sker obemärkt under nattens timmar, oavsett väderförhållande, för att trygga våra äldres välbefinnande utan att behöva vänta länge på hjälp. En insats som betyder extra mycket för alla pensionärer runt om i kommunen. Stort och varmt grattis!

Digital tvilling

En av alla saker som jag är djupt imponerad av som Österåkers medarbetare har tagit fram är den digitala tvillingen. Ett verktyg där man kan se en kopia över hela kommunen digitalt. Det möjliggör för såväl kommunanställda som kommuninvånare att följa samhällsbyggnadsutvecklingen i kommunen samtidigt som man t.ex. kan ta del av olika mätresultat såsom trafik, koldioxidnivåer, vattenmängd etc. Det möjliggör för oss att alltid kunna ligga steget före. Österåker är en av få kommuner i Sverige som arbetar med detta och jag är övertygad om att det kommer spela en stor roll för framtiden. 

Halloweenkampanj

Som vanligt är vi moderater hela tiden ute och samtalar med kommunens invånare. Senast genom en Halloweenkampanj där vi mötte morgonens pendlare med information och lite halloweengodis. Vilket fantastiskt bemötande vi fick! Att kommunens invånare redan har en så positiv syn på kommunen och vårt arbete gör att vi får ännu mer energi att sträva efter att bli ännu lite bättre!

Fredagsmagasinet

Veckan avslutade jag med att gästa radioprogrammet ”Fredagsmagasinet” som sänds i Radio Österåker på fredagar. Vi samtalade bl.a. om Österåkers säkerhets- och trygghetsarbete, Möjlighetsdagen, Visit Roslagen och nästa års beredskapsdag.


På söndag är det fars dag så passa på att uppmärksamma er far, om möjlighet finns. 


Till sist vill jag önska en riktigt trevlig helg!


Med vänliga hälsningar,

Michaela

08-540 810 69

michaela.fletcher@osteraker.se