Nyheter

Moderaterna i Österåker
2023-05-26

Michaelas nyhetsbrev 2023-05-26

Vänner!

Nu är sommaren och sommarvärmen här och med det ljusa kvällar och blommande syréner. En fantastisk tid!

Jag vill till att börja med att tacka för förtroendet att den 14 maj bli formellt vald till länsförbundsordförande av en enhällig förbundsstämma. Det är ett fantastiskt förtroende som jag känner stor entusiasm inför. Vi är ett stort och viktigt förbund inom partiet och mitt jobb blir att förena oss. Vi har även två viktiga val, EP-valet 2024 samt valet till riksdag, region och kommun 2026. Ett arbete som jag känner mig riktigt inspirerad att få leda. 

Det blev initialt en del trixande med kalendern då jag kastades in i ett antal redan bokade möten i min nya roll, ett läge som nu lugnat ner sig. 

Med uppdraget följer att jag nu även är adjungerad i valberedningen till europaparlamentsvalet. Det är viktigt att bra kandidater vaskas fram och att de värderingar som vi står för får stort utrymme i parlamentet. 

I veckan har jag bland annat haft förmånen att träffa elever på ÖG samt Skärgårdsgymnasiet för att lyssna in vad de tycker är bra och vad de anser behövs. Detta som ett led i ökad delaktighet. 

Jag var igår moderator på SKR:s politikerföreläsning om ekonomiska läget. I panelen fanns tre olika chefsekonomer. Det var tydlig skillnad på var dessa ekonomer hade sin dagliga hemvist. För LO:s chefsekonom var läget ”nattsvart”, där den enda lösningen är mer skatteuttag medan SKR var mer nyanserad och talade om effektiviseringar och ledarskapsutveckling.  Nordea däremot hade en mer positiv bild och ser en ljusning i ekonomin redan i slutet av 2024. 

Trevlig helg!


Med vänliga hälsningar,

Michaela

08-540 810 69

michaela.fletcher@osteraker.se