Nyheter

Moderaterna i Österåker
2023-05-05

Michaelas nyhetsbrev 2023-05-05

Vänner!

Den första maj-veckan är snart till ända och det märks att våren gjort sitt intåg på alla gröna knoppar som slagit ut, men också – tyvärr – på de höga koncentrationerna av pollen i luften. 

Veckan har varit rätt späckad av aktiviteter där jag bland annat hade förmånen att få tala på företagarnas lunch och prisutdelning av årets företagare, årets nyföretagare samt årets unga företagare. Pristagare blev Åkersberga vedspisar, Centralverkstan och i kategorin unga företagare Ekners eltjänst. 

Jag har haft en sittning med Trafikverket, något som görs en gång vartannat år. Vi gick igenom olika projekt och åtgärdsvalstudier. Jag tryckte särskilt på för att avfartsfilen till Söralidsvägen skyndsamt iordningsställs, ett arbete som inte borde ta särskilt lång tid. 

I veckan inkom en inbjudan till Kommissionen för skattenytta. Kommissionen startades på initiativ av den tidigare VD:n för Scania Leif Östling. De vill lära av Österåker, som det goda exemplet i att hålla låg skatt och god kvalitet. 

I onsdags kväll hade vi förmånen att få lyssna till ett intressant föredrag av debattören, rådgivaren, bolagsmannen och författaren Thomas Gür på temat ”Hur ska högern hantera Sverige?”. Det finns alarmerande problem i samhället som kan lösas givet rätt lösningar. En intressant frågestund följde med många bra frågor och svar. 

Jag har haft ett avstämningsmöte med kommunpolisen Robert Sundler för att få en lägesbild direkt från fältet. Informationen och slutsatserna därav kommer ligga till grund för vårt fortsatta trygghetsarbete där fokus på trygghet kommer vara högt prioriterat framöver. 

Jag var med i Radio Österåkers fredagsmagasin och fick svara på frågor om dels det goda resultatet i årsredovisningen för 2022 dels de byggnationsplaner som finns för Åkers Runö. 

Sist men inte minst vill jag påminna om Majoritetsträffen den 10/5 klockan 18:00 där vi får ett föredrag om trygghetsfrågor. 


Trevlig helg!


Med vänliga hälsningar,

Michaela

08-540 810 69

michaela.fletcher@osteraker.se