Nyheter

Moderaterna i Österåker
2023-04-03

Michaelas nyhetsbrev 2023-03-31

Vänner!

I morgon är det 1/4 och vi har med det också passerat 1/4-del av 2023. Tiden har en tendens att gå fort när man har roligt. Vintern och snön kämpar sig envist kvar och verkar ta väldigt liten hänsyn till att vi är många som ser fram mot vår nu.


I slutet av förra veckan var det Sverigemötet, denna gång i Karlstad. Moderater från hela landet samlades för intressanta seminarier, föredrag och nätverkande. Om jag skulle sammanfatta årets Sverigemöte med ett enda ord är det glädje. Stämningen var mycket god. Inspirerande och tankeväckande tal hölls av Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson m.fl.  Ulf beskrev reformerna som den moderatledda regeringen kommer att genomföra för att Sverige ska bli säkrare, grönare och friare. Det är den mest ambitiösa reformagendan sedan arbetslinjen år 2006 och reformerna efter 90-talskrisen.

I veckan som gick fattade Kommunstyrelsen beslut om att gå vidare med den föreslagna platsen för nya simhallen invid Multiarenan. Det är en bra placering med tanke på att den ligger vid Åkers Runö station, den har ytan som krävs för att lösa parkeringssituationen och den ligger nära de områden där barnfamiljer etablerat sig och kommer att etablera sig framöver. Andra alternativ har utretts av kommunens tjänstemän. Den relativt begränsande mängd kommunala mark som finns i centrala Åkersberga har visat sig vara mindre lämplig för en simhall sett ur olika perspektiv.


Snart är det påsk och styrelsen förbereder som bäst en påskkampanj i nästa vecka. Vi kommer att synas mycket under mandatperioden. Efter några år på sparlåga i pandemin har vi skruvat upp kampanj- och aktivitetstrycket. Vi ska helt enkelt vara där våra väljare är. Synas och svara på frågor .


Trevlig helg!