Nyheter

Moderaterna i Österåker
2023-03-03

Michaelas nyhetsbrev 2023-03-03

Vänner!

Den här veckan har det varit sportlov och jag hoppas att ni alla har fått njuta av det fina vädret, oavsett om du har varit ledig eller inte. För min del har arbetet rullat på och jag kan meddela att vi nu utökar trygghetsarbetet ytterligare i kommunen. 

I skrivande stund har det skett hela 60 skjutningar i Sverige bara i år, varav 6 dödsskjutningar, och det är bara början av mars. Österåker rankas som den tryggaste kommunen i landet under dagtid och som den fjärde främsta kommunen i länet vad gäller livskvalitetsbrott. De nivåerna vill jag att vi ska fortsätta befinna oss på! I valrörelsen lovade vi väljarna frihet, trygghet och kvalitet och det är just det vi arbetar med. I en undersökning som jag tagit del av visade det sig att trygghet och låg kriminalitet är det som är absolut viktigast när man ska flytta till en kommun. Det ska vi se till att kunna erbjuda!

Förra fredagen hölls en ljusmanifestation på Storängstorget med anledning av årsdagen av den ryska invasionen av Ukraina, där jag höll ett tal. Om du vill ta del av det hittar du det på Moderaterna i Österåkers Facebooksida här!

I tisdags höll majoriteten öppet hus på Ljusterö och det är alltid lika fantastiskt att se invånarnas engagemang och intresse för sitt närområde och kommunen i stort. Vi kommer fortsätta ha kontinuerliga medborgardialoger på både Ljusterö, Ingmarsö och Biblioteket i Åkersberga Centrum för att finnas tillgängliga för invånarna. Information om tid och plats hittar du här.

Nästa vecka väntar en hel del interna möten och en halvdagsutbildning tillsammans med kommunstyrelsens ledamöter och ersättare som en del i arbetet för att lägga en gemensam grund för arbetet framåt och den kvalitetskommun vi är.

För föreningens del har det nu skickats ut ett kampanjschema till alla medlemmar och jag hoppas att vi ses redan nästa vecka på kampanj! 

I dag, på dagen, har jag haft mitt uppdrag i 4 444 dagar och det är fortfarande orimligt roligt att få arbeta för Österåkersbona. Jag vill passa på att tacka för förtroendet och att få vara en del av alla gemensamma insatser för ständiga förbättringar. Det har varit ett privilegium och det har givit mig många lärdomar.  


Trevlig helg!


Med vänliga hälsningar,

Michaela

08-540 810 69

michaela.fletcher@osteraker.se

Bifogade filer

nyhetsbrev-2023-03-03.pdf