Nyheter

Moderaterna i Österåker
2023-02-03

Michaelas nyhetsbrev 2023-02-03

Vänner!

Vips så har 1/12 av det nya året passerat och vi är inne i februari. I skrivande stund har vintern återtagit greppet och det är vitt ute och minusgrader.

I veckan som var gästades kommunen av avgående landshövdingen Sven-Erik Österberg och länsöverdirektör Åsa Ryding. Detta efter en inbjudan från undertecknad. Besöket förlades på Ingmarsö och inleddes med ett besök på Norrgårdens bed and breakfast. Bondeparet Boersma informerade om sina planer kopplade till mjölkproduktion genom det nystartade Ingmarsö gårdsmejeri där det bland annat ska produceras yoghurt och ost lokalt på ön. De kommer att ha Jerseykor på Ingmarsö, en ras som producerar särskilt fet och smakrik mjölk. Landshövdingen betonade att lokalt mathantverk ligger helt rätt i tiden. Därefter företogs en transport med skrinda till invigningen av den efterlängtade Ingmarsö återvinningscentral och dagen avslutades med en lunch bestående av lokala råvaror på bygdegården Lurkan.

Till ny landshövding i Stockholms län har vår tidigare partiledare Anna Kinberg Batra utsetts. Jag vill framföra mina varmaste gratulationer och önska Anna lycka till! 

Den 20/3 tas det första symboliska spadtaget för Internationella Engelska skolan. En efterlängtad etablering hos många föräldrar som kommer att bredda kunskapsutbudet i kommunen. Bygglovet för skolan är klart och det har nu vunnit laga kraft. Det har varit en snårig väg fram hit då vänsteroppositionen kastat grus i maskineriet med överklaganden (vilka samtliga avvisats av förvaltningsrätten). Ren illvilja utan konkreta argument. De ville helt enkelt agera motvalls. Nu har vi passerat det och byggnationerna kan starta. Till höstterminen 2024 beräknas verksamheten starta upp. 

I morgon lördag träffas alla moderata kommunstyrelseledamöter och ersättare i Stockholms län för en konferens i Nacka. Det ska bli trevligt att träffa kollegor från länets alla 26 kommuner, lyssna till intressanta föredragshållare och utbyta erfarenheter.

På måndag är det dags för årets första Kommunfullmäktige med en i vanlig ordning gedigen ärendelista. 


Trevlig helg!


Med vänliga hälsningar,

Michaela

08-540 810 69

michaela.fletcher@osteraker.se

Bifogade filer

nyhetsbrev-2023-02-03pdf