Nyheter

Moderaterna i Österåker
2024-04-02

Besök av äldre- och socialförsäkringsministern

Vi kickstartar veckan efter påsk med ministerbesök!

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje besökte under dagen Österåker för ett verksamhetsbesök på äldreboendet Humana Norrgårdshöjden följt av ett öppet hus med Österåkers invånare i Alceahuset.

Vi är noga med att kvaliteten ska vara hög i Österåker och att vara ute i kommunens verksamheter och träffa invånarna är en viktig del i vårt arbete för att hela tiden kunna förbättra och ta så givande beslut som möjligt.

Anna Tenje berättade bland annat om regeringens äldreomsorgslyft som innebär att 1,7 miljarder kronor extra skjuts till äldreomsorgen varje år under tre år från och med 2024. Hon lyfte också fram fyra områden som hon ser som centrala för att utveckla äldreomsorgen i Sverige; stärkt språkkunskap hos medarbetare inom äldreomsorgen, förbättrat stöd till anhörigvårdare, ökad kunskap inom demensvården och kompetensuppväxling.

– Det är alltid väldigt givande att ta del av synpunkter från både verksamheter och allmänheten. Därför uppskattar jag att jag även fick möjlighet att möta och ha dialog med Österåkersbor på det öppna mötet i kommunhuset, säger Anna Tenje, äldre- och socialförsäkringsminister.

– Österåker är en kommun där det ska vara gott att åldras i. Äldreomsorg med hög kvalitet och valfrihet är en viktig fråga och jag är väldigt stolt över att få visa upp vår kommun och våra verksamheter. Vi har en god kompetens inom demensvård i Österåker och Humana Norrgårdshöjden är en av flera Silviacertifierade särskilda boenden i kommunen, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.