Nyheter

Vaxholmsmoderaterna
2022-05-16

PRESSMEDDELANDE Vaxholm 2022-05-15

Tina Runhem vald till att vara Moderaternas kandidat som kommunstyrelsens ordförande i Vaxholm

I höstens kommunalval går Vaxholmsmoderaterna till val på att skapa en bred majoritet efter valet tillsammans med partier som också vill göra Vaxholm bättre. När tio partier konkurrerar om 31 mandat är det inte hållbart med att ha ett svagt politiskt styre som idag. Därför kommer Moderaterna att jobba hårt för att vinna vaxholmarnas förtroende för en moderatledd majoritet under nytt ledarskap.


- Tina Runhem har flera av de ledaregenskaper som vi anser vara nödvändiga för att Moderaterna ska kunna vinna vaxholmarnas förtroende och tillsammans med andra partier kunna skapa en majoritet för att kunna göra Vaxholm ännu bättre, säger ordförande Christian Söderman.


Precis som samhällsproblemen förändras så har även Vaxholmsmoderaterna gjort det. Med flera nya företrädare så får vi ett bra och starkt lag som kommer jobba för att flera partier ska kunna känna delaktighet i en ny politisk majoritet, enligt Christian Söderman.


Tina Runhems politiska erfarenheter har hon från Barn- och utbildningsnämnden (BUN) samt Nämnden för teknik-, fritid- och kulturnämnden (TFK). Tina har även suttit i kommunstyrelsen och är ledamot av kommunfullmäktige sedan 2014. Hon har också varit Moderaternas gruppledare under två år.


- Det blir en extra tuff utmaning i årets val eftersom det är hela tio partier som ska konkurrera om 31 mandat. Det är därför extra viktigt att kunna visa att vi kan samla en bred majoritet bland de partier som på ett ansvarsfullt sätt vill göra Vaxholm ännu bättre, kommenterar Tina Runhem.