Nyheter

Högalidsmoderaterna
2022-06-16

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Ett femtiotal personer slöt upp för att delta i den manifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor som arrangerades på Södermalm onsdagen den 15 juni.

Regionrådet Charlotte Broberg ledde på onsdagen en manifestation för att hedra den kvinna som misshandlades till döds vid Tantolunden i veckan och för att i allmänhet uppmärksamma mäns våld mot kvinnor. Riksdagsledamoten Tobias Billström, ordföranden för Södermalms Stadsdelsnämnd Jonas Nilsson och Högalidsmoderaternas Roslana Cederhage var några av de som anslöt. Totalt mötte ett femtiotal personer upp för att tända ljus, lämna blommor och uppmärksamma denna viktiga fråga. Högalidsmoderaterna efterfrågar fler poliser, ytterligare resurser för att utreda brott och skärpta straff för sexualbrott.

Moderaterna vill skärpa straffen för sexualbrott och införa ett förvaringsstraff – som innebär att farliga och notoriska våldtäktsmän kan låsas in på obestämd tid. Moderaterna menar också att antalet poliser som arbetar på gator och torg, måste bli fler, för att öka tryggheten i Stockholm.