Nyheter

Ekerömoderaterna
2022-07-05

Sommaravslutning på Adelsö för Ekerö-Seniorer

Fredagen den 10 juni var det ”examensdags” för seniorernas verksamhet. Denna gång hade vi förmånen att få disponera Adelsö nyrenoverade Hembygdsgård, som genomgått en ”ansiktslyftning” med mycket lyckat resultat.


Dagens utflykt började med ett besök med guidning av Ekerö Bostäders nya byggprojekt i området Stenby. Parhusen som är utrustade med alla tänkbara finesser, har fått en placering i området, som gör att byggnationen väl instämmer med i miljön.


Efter besöket i Stenby, gick färden mot Hembygdsgården, där kaffe, smörgås och tårta väntade. Efter kaffepausen var vi redo för lite information, både senaste nytt inom vår kommun och även lite orientering, om det unika världsarvsområde vi befann oss på. Vår nye KSO, Johan Elfver, informerade om hur han vill engagera sig i olika projekt och betonade vikten av att alla har betydelse i ”arbetslaget”. Byggnadsnämndens ordförande Arnulf Langlet, berättade om pågående och planerade projekt, och fick många frågor att besvara av intresserade seniorer.


Föreningen Värna Adelsö, representerades av Björn Rydberg (styrelseledamot), som gav oss en mycket intressant beskrivning av denna unika trakt runt Hovgården. Det var nästan svårt att förstå, att här har livet fungerat, som vilket samhälle som helst, då med Vikingatidens lagar och förordningar. Tyvärr satte vädret stopp för en lite längre rundvandring i området, men vi var mycket glada över det vi hann med att se!


Monica Nyberg

Representant Seniorerna/Ekerö