Nyheter

Ekerömoderaterna
2022-04-20

Nu smygstartar vi valrörelsen

Nu nalkas det valrörelse och vi Ekerömoderater ser fram emot att träffa just dig!

Det är orimligt att Sverige blivit det land i Europa som har flest gängrelaterade skjutningar men tredje lägst polistäthet. Orimligt att det gått så långt att var tredje kvinna är rädd för att vara ute på kvällen. Att barn blir rånade och förnedrade på öppen gata. Att dömda våldtäktsmän får större skadestånd än sina brottsoffer. Så kan vi inte ha det. 

Det är orimligt att familjer kan stapla bidrag så att det för den som kan jobba till slut inte lönar sig att ta ett jobb. Orimligt att arbetsgivare konkurrerar med bidragssystemet om arbetskraften. Att utanförskapet och antalet utsatta områden blir fler, trots decennier av debatt om vikten av integration. Så kan vi inte ha det.

Det är orimligt att färre än hälften av alla drabbade av bröst- och prostatacancer får vård i tid, att skolresultaten sjunker och äldreomsorgen brister, i ett land som har världens fjärde högsta skattetryck och där de flesta betalar mer än halva sin inkomst i skatt. Så kan vi inte ha det.

Det är orimligt att ett land som har byggt stora delar av sitt välstånd på ovanligt bra tillgång till fossilfri, pålitlig och prisvärd elektricitet som finns både i norr och i söder aktivt avvecklar fungerande kärnkraft. Så kan vi inte ha det.


Därför kommer valet den 11 September kommer bli helt avgörande för Sveriges framtid.


Under våren och sommaren kommer vi Ekerömoderater därför att stå på gator och torg för att nå ut med våra budskap. Vi kommer även att påbörja vår traditionella dörrknackningskampanj.


Nu vinner vi valet!