Nyheter

Johan Frida Arnulf
Ekerömoderaterna
2023-06-12

Moderaterna går i opposition

Under kvällens kommunfullmäktige den 12 juni antogs ett nämndinitiativ ställt av Socialdemokraterna vilket fick stöd av Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade avslag till nämndinitiativet med röstsiffrorna med 18 för nej och 23 för ja. Resultatet innebär att Moderaterna går i opposition.

- Vi är naturligtvis besvikna på att Ekerö nu förlorar det borgerliga styret. Liberalerna valde att lämna samarbetet vi inlett med dem på grund av att de inte accepterar Moderaternas samarbetsavtal med Sverigedemokraterna. Vi kommer att kämpa i opposition och för den moderata politik våra väljare valt oss för, säger Johan Elfver (M) Oppositionsråd

Ekerömoderaterna vill fortsätta värna om småskaligheten i utbyggnaden av såväl Ekerö som Stenhamra centrum. Vi vill inte ha några höghuskomplex. Det finns en vision om hur Ekerö centrum ska utvecklas till en lantlig småstadskärna med vindlande gator och mötesplatser där ett blomstrande näringsliv är en förutsättning för det. Sammantaget skapar det en social hållbarhet med en vacker gestaltning och en hållbar stadsutveckling som våra väljare vill ha.

Ekerömoderaterna vill planera för fler idrottsanläggningar och förbättra de befintliga. Vi vill göra Ekebyhovsdalen till en park för rekreation och idrott för barn och ungdomar. Hälsa och livskvalitet är nära förknippat med ett rikt utbud av aktiviteter, idrott och kultur för alla åldrar.

Ekerömoderaterna vill skapa förutsättningar för en klimatmässig hållbar för Ekerö kommun. Minska utsläppen från fordonstrafiken genom att underlätta för elbilsanvändning, kollektivt resande, samåkning och cykling. Vi vill underlätta för företag och initiativ som har fokus på hållbar utveckling. Allt för att vår kommun ska kunna ligga i framkant bland Stockholms kranskommuner när det gäller miljö och klimatarbete.

-Ekerömoderaternas fokus är vår valplattform där vi vill fortsätta att utveckla Mälaröarna till en plats där alla är trygga, kan utvecklas och känna frihet under hela livet. Vi kommer att bevaka och slåss för våra hjärtefrågor om att bevara Mälaröarnas unika karaktär. Vi ger aldrig upp! avslutar Johan Elfver (M), Oppositionsråd


Kontakt:

Johan Elfver (M) Oppositionsråd, 073-660 40 92