P R E S S M E D D E L A N D E
Nya Moderaterna i Sigtuna kommun
2012-03-26

Äntligen satsar S på skolan, med moderat politik!

Efter tio års misskötsel av skolan och ha riskerat en hel skolgenerations framtid underkänner socialdemokraterna äntligen sin egen politik och gör en ordentlig pudel. Plötsligt föreslås ett heltäckande skolprogram med genomgående moderata satsningar. Nya moderaterna kommer bli den vakthund som ser till att detta genomförs.

–          Sigtuna är i dag en av Sveriges absolut sämsta skolkommuner. Det är ett resultat av grav misskötsel, svagt ledarskap och ointresse för satsningar i välfärden. Socialdemokraterna har prioriterat spadtag och invigningar framför barnens skolgång. Den kortsiktiga politiken har fått allvarliga konsekvenser för deras kunskapsinhämtning och framtida möjlighet att stå på egna ben. Det har också bidragit till växande klyftor och ökat utanförskap. Nu erkänner socialdemokraterna misslyckandet och byter till moderat politik. Det välkomnar vi, säger oppositionsrådet Olov Holst (M).

–         Låt nu detta bli mer än vackra ord på ett papper. För det har vi sett förut. Nya moderaternas löfte till föräldrarna i Sigtuna kommun är att vi kommer bli den vakthund som ser till att skolprogrammet genomförs. På de extrainsatta mötena i barn- och ungdomsnämnden samt utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden kommer vi att lägga ett tilläggsyrkande. Förslaget handlar om en modell med syfte att säkerställa att programmet genomförs. Att granska och reagera på majoritetens misslyckanden och presentera tydliga politiska alternativ är en av oppositionens viktigaste uppgifter. Det handlar om barnens framtid, avslutar Olov Holst (M).

För mer information
Olov Holst (oppositionsråd) tel. 070 – 663 06 62
Robert Skölin (politisk sekreterare) tel. 073 – 327 74 40

Be Sociable, Share!

Kommentera

obligatorisk


*