P R E S S M E D D E L A N D E

Nya Moderaterna i Sigtuna kommun
23 september 2011

Nya Moderaternas gruppledare och oppositionsrådet i Sigtuna kommun Henrik Kelfve lämnar sina politiska uppdrag och börjar som chef för samhällskommunikation på Swedavia. Det innebär att Nya Moderaterna inleder en process där nytt oppositionsråd ska rekryteras och väljas. Henrik Kelfve har varit oppositionsråd i Sigtuna kommun i nästan tre år men har varit politiskt verksam på heltid sedan 1994.

–       Efter 17 år inom partipolitiken är det läge att prova något nytt. Helt nytt blir det dock inte eftersom tjänsten på Swedavia bland annat innebär att jag får medverka till utvecklingen av Stockholm-Arlanda Airport. Jag har ett stort engagemang för Arlanda och flygets möjligheter att utvecklas. Med mitt breda kontaktnät och erfarenheterna från politiken tar jag nu mig an en ny utmaning, säger Henrik Kelfve.

–       Tiden i Sigtuna kommun har varit utvecklande och spännande. Efter valförlusten för ett år sedan har mycket arbete lagts ner på att fortsätta förnyelsen av Moderaterna. Analysen är klar och det finns en omfattande handlingsplan för framtiden. Nu lämnar jag över stafettpinnen och önskar Nya Moderaterna stort lycka till i det viktiga framtida arbetet.

Henrik Kelfve lämnar sina uppdrag den 30 november efter budgetdebatten i kommunfullmäktige.

–       Under sin tid inom Nya Moderaterna i Sigtuna har Henrik varit en kraft för förnyelse. Även om vi mister en uppskattad företrädare är jag glad för Henriks skull. Det är bra att politiskt engagemang kan vara en väg till andra viktiga roller i samhället. Vi gratulerar både Henrik och Swedavia och jag är övertygad om att Henrik kommer att spela en viktig roll för Sigtuna kommuns utveckling även i sin nya roll, säger Mats Weibull (M), ordförande för Nya Moderaterna i Sigtuna kommun.

Nu påbörjar Nya Moderaterna en rekryteringsprocess för att utse ett nytt oppositionsråd som kan leda partiet till valvinst 2014.

För mer information:
Henrik Kelfve, 073-360 71 70
Mats Weibull, 070-841 02 75

Be Sociable, Share!

Kommentera

obligatorisk


*