Nya Moderaterna hade årsmöte i helgen och antog ett genomarbetat handlingsprogram som ska leda till valseger 2014. Några av de viktigaste slutsatserna som drogs efter valet i höstas var att Nya Moderaterna måste bli mer lokala och konkreta. Det löser man nu med ett helt batteri av åtgärder, bl.a. genom införandet av sektioner.

Fråga: Varför är det så viktigt med att agera lokalt?

Svar: Jag anser att det är helt avgörande för oss. I kommunvalen tror jag att de flesta skjuter den ideologiska övertygelsen åt sidan och istället fokuserar på om skolorna fungerar, om det finns vettig barn- och äldreomsorg, om trafiksituationen är säker runt skolorna och vad kommunen väljer att lägga skattepengarna på. Nya Moderaterna i Sigtuna kommun har under de senaste åren misslyckats med att visa vad man tycker är viktigt i de olika kommundelarna och stirrat sig blinda på den ideologiska debatten.

Fråga: Nya Moderaterna i Sigtuna kommun har kritiserats för att vara otydliga med sitt budskap och att beskriva effekterna av sin politik. Tror du att det lokala perspektivet kan underlätta kommunikationen mellan partiet och medborgarna?

Svar: Ja, självklart! Det kommer också att kännas lättare för kommuninvånarna att ta steget att kontakta sin lokala företrädare.

Fråga: Du kommer att bära huvudansvaret för Rosersberg. Vilka utmaningar står Rosersberg inför de kommande åren?

Svar: Rosersberg växer med stormsteg, vilket är jättebra, men vi måste se till att samhället växer förnuftigt. Motorvägsanslutningen är ett efterlängtat och viktigt projekt för Rosersberg som måste anpassas efter behovet hos både de boende i samhället och företagen som är verksamma i området.

Bullerfrågan är alltid aktuell och måste bevakas så att samhället inte blir ännu mer utsatt. Det är särskilt viktigt nu när även järnvägen ska byggas ut och en ny överlämningsbangård ska anläggas i direkt anslutning till samhället.

Rosersberg är – trots bullret – ett attraktivt område med ett perfekt pendlingsläge till både Stockholm, Arlanda och Uppsala. Fler bostäder bör också byggas samtidigt som servicen utvecklas.

Fråga: Nya Moderaterna gick starkt framåt i Rosersberg i valet 2010 i jämförelse med 2006. Behövs verkligen en lokal sektion i Rosersberg?

Svar: Ja, Rosersberg är visserligen en liten kommundel, men med en tydlig bykänsla och stark sammanhållning genom bl.a. Rosersbergs IK. Det finns flera engagerade invånare som brinner för sin kommundel, men som kanske känner att klivet in i kommunpolitiken blir för stort för att ”bara” driva Rosersbergsfrågor. Deras åsikter och idéer är viktiga och kan fångas upp genom en lokal sektion.

Fråga: Att öka engagemanget och de personella resurserna är en ödesfråga för att Nya Moderaterna i Sigtuna kommun på allvar ska kunna utmana Socialdemokraterna i valet 2014. Varför tror du att Socialdemokraterna i allmänhet har lättare att mobilisera och engagera än Nya Moderaterna?

Svar: Av någon underlig anledning har det alltid varit mer okej att vara sosse än moderat. Fråga mig inte varför – jag har alltid undrat.

Fråga: De senaste årens mätningar visar att Sigtuna är en av Sveriges sämsta skolkommuner. Du har tidigare varit talesperson för Nya Moderaterna i skolfrågor. Kan vi förvänta oss att även den lokala sektionen kommer fokusera på skolan?

Svar: Skolfrågan ligger mig varmt om hjärtat och jag diskuterar gärna hur elever och personal har det på Råbergsskolan. Även här tror jag att en lokal sektion kan bidra med mycket eftersom den fortare kan fånga upp aktuella frågor och följa resultaten.

Fråga: Du har bott både i Märsta och i Sigtuna men bor numera i Rosersberg. Du och din familj verkar trivas. Vad är det bästa med bygden? Finns det något smultronställe som du vill dela med dig av?

Svar: Det bästa med Rosersberg är läget och närheten till naturen. Man bor på landet, men ändå väldigt nära stan. Bykänslan är också positiv och gör att samhället känns tryggt.

Jag tycker mycket om att promenera och mitt favoritmål är sjön Fysingen med spången ut till fågeltornet. En promenad dit är lagom lång och det är fantastiskt rogivande att sitta en stund i fågeltornet och titta ut över sjön. Tyvärr kan jag inte ett smack om fåglar, men utsikten är fin.

Fråga: Om man bor eller verkar i Rosersberg och inte är medlem i Nya Moderaterna men är nyfiken och vill veta mer. Hur gör man?

Svar: Det är enkelt att bli medlem i Nya Moderaterna. Klicka här och välj ett av flera alternativ. Vill du aktivera dig eller stödja arbetet med att göra Rosersberg ännu bättre är du välkommen att ta kontakt med mig. Mina kontaktuppgifter finns under Rosersbergssektionen.

Tack för pratstunden Helle, och lycka till med att utveckla den moderata sektionen i Rosersberg.

Be Sociable, Share!

Kommentera

obligatorisk


*