På en bild i Sigtunabygden kunde vi i oktober se lokala socialdemokrater demonstrera mot pensionärsskatt. Är de lika lurade av det egna partiet som de hoppas att väljarna ska vara eller bara oärliga? Eller både och? De brister i vart fall i trovärdighet. 

Nils PerssonAlliansen har redan sänkt och kommer sänka pensionärers skatt minst 3500-4400 kromor totalt. Dubbelt jobbskatteavdrag är även infört. Arbetslinjen och fler jobb påverkar även pensionerna uppåt. Socialdemokraternasänkte INTE pensionärers skatt när de hade chansen. Socialdemokraterna i Sigtuna är kända för ständiga utgiftsökningar och ständigt ökad skatt, dock med förekomsten av vissa alibi-sänkningar, som denna gång med minimala 12 öre. Moderaterna tar ansvar för Sigtuna kommun och just nu ser vi tyvärr ingen möjlighet att sänka skatten efter ett alltför långt vänsterstyre tillika ekonomisk misskötsel.
Från 2010 när vi tar över kommer vi att ansvarsfullt först säkerställa välfärd och ekonomisk balans och därefter med glädje verka för ett långsiktigt lägre skattetryck. Det är inte rimligt att ett pensionärspar eller familj i Märsta ska få ungefär en månadsinkomst högre i skatt än i moderata Solna. Ung eller gammal, vi förtjänar bättre! 

 

Nils Persson, Moderaterna Rosersberg

Publicerad i Sigtunabygdens pappersupplaga 2/12-2009

Be Sociable, Share!

Kommentera

obligatorisk


*