Megafonen, demokrati och främlingsfientlighet

Arbetet i Järva är långsiktigt och det finns mycket kvar att göra innan allt går åt rätt håll i stadsdelarna. Dock är det inte nattsvart som företrädare från Megafonen vill påskina (Svd 5/5). Det händer även mycket positivt i stadsdelarna kring Järvafältet. Det är tråkigt att Megafonen inte vill vara med och utveckla det positiva utan istället bara fokuserar på det som är negativt. Det låter som om Megafonen skulle sitta i samma båt som vänsterpartiet då de har en identisk kritik och samma förslag på lösningar som Ann-Margarethe Livh.

Dialogarbetet i Järva är en hörnsten i det pågående arbetet, tyvärr missuppfattar Megafonen syftet med dialogen. Dialog handlar om att ge och ta. Får man inte som man vill i en dialog är inte lösningen att ockupera en lokal och prata om att vissa boende i en stadsdel ska ha vetorätt i alla politiska beslut som fattas. Det demokratiska systemet fungerar inte så. Alliansen i Stockholm har fått förtroendet av väljarna att fortsätta förändringsarbetet i Järva och alla stadens stadsdelar. Det gör vi nu också, i dialog med boende, men det finns en representativ demokratisk ordning som dem som inte tycker lika måste förhålla sig till. Det handlar om demokrati, inget annat.

Utöver att Basar Gerecci, Rami Al-Khamisi och Amir Kekya spär på det oförtjänt dåliga rykte som Järva har, spelar de nu även den främlingsfientliga rörelsen i händerna. Retoriken i kommentarsfälten till ovan nämnda artikel talar sitt tydliga och skrämmande språk. Det sista vi behöver är mer misstro och främlingsfientligt motstånd mot det utvecklingsprojekt som nu bedrivs i ytterstaden. I Stockholm är vi i dagsläget förskonade från dessa krafter i stadens demokratiskt valda församlingar men så behöver det inte se ut efter nästa val. Innan Megafonen reflexmässigt klagar och dömer ut Järvalyftet så fort de får chansen bör dess företrädare möjligen fundera kring vilka krafter de framkallar när de driver denna destruktiva kampanj.

/Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*