Vi i moderaterna söker alltid nya aktiva personer som vill engagera sig och har tid att hjälpa till med politiska kampanjer och kan ta politiska uppdrag för att företräda partiets och våra väljares åsikter.

Riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige väljs nästa gång 2018. Om du vill kandidera till någon av dessa direktvalda församlingar på Moderata samlingspartiets lista, måste du vara medlem senast från och med mars 2017. Detsamma gäller om du vill vara med och rösta i försöksprovvalet, som är en av de delar som kommer att påverka listornas utformning.

Under löpande mandatperiod finns det också alltid öppningar. Folk flyttar från kommunen eller avgår från sina uppdrag av andra skäl och då måste vakanserna fyllas. Hör av dig till föreningen om du vill hjälpa till! Kontakta ordförande Amir Adan.

För att få ett uppdrag, måste du förstås bli medlem. Klicka på ”bli medlem” ovan, så kan du läsa om hur du blir medlem, om du inte redan är det.

moderaterna
May 10

Äntligen är årets första valrörelse igång och Hässelbymoderaterna kommer att kampanja runt om i stadsdelen under hela perioden. Här ser du vilka dagar vi kommer att kampanja, tveka inte att höra av dig om du har några frågor och/eller vill vara med och kampanja! Lördag 10/5 klockan 12.00-14.00 Promenadkampanj Söndag 11/5 klockan 12.00-14.00 Kampanj Onsdag… Läs mer

Förr har moderaterna haft provval bland sina medlemmar för att fastställa listorna till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag. I år har formerna förändrats, och omröstningen bland medlemmarna skall inte längre vara den nödvändigtvis enda utslagsgivande delen inför den stämma som sedan fastställer listorna. Därför har man också valt att byta namn på processen. I år heter… Läs mer

Inför nästa års val och den därefter följande mandatperioden, kan det vara bra att lära sig mer om politik. Du får därför gärna deltaga i vår utbildningssatsning. Läs mer om utbildningstillfällena i vår folder: Folder krets 6 om basutb FINAL.pdf (pdf-fil).    

På årsmötet valdes en ny styrelse, även om de flesta i styrelsen är omvalda. Efter respektive namn anges vilken roll de fick då styrelsen konstituerade sig Ordförande: Elias Granqvist (omval) 1:e vice ordförande: Amir Adan (omval), tillika kassör 2:a vice ordförande: Louise Ajnesjö (omval), tillika vice utbildningsledare Leif Bokström (omval) Svante Erlandsson (omval) Arne Genschou… Läs mer

Inbetalningskorten för medlemskap 2013 kommer att skickas ut av riksorganisationen och beräknas finnas hos samtliga medlemmar under vecka 47. Medlemsavgiften i Hässelbymoderaterna är 200 kr även för 2013. För att du inte skall missa inbetalningskortet kan vi berätta att det, precis som andra utskick från partiet, normalt skickas ut i ett kuvert som det inte… Läs mer

moderaterna
Nov 22

Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd sammanträder den 22 november 2012, vilket för ovanlighetens skull är en torsdag (annars brukar nämnden alltid sammanträda på tisdagar). Sammanträdet är öppet för allmänheten.