Alla partier överens mot bussnedskärningar

På dagens kommunstyrelse beslutades att ett gemensamt yttrande från alla partier i Haninges kommunfullmäktige ska skickas i till landstinget för att tydliggöra att vi inte accepterar de föreslagna nedskärningarna i Haninges busstrafik, som bussentreprenören Nobina skicka på remiss. Oppositionsrådet Martina Mossberg (M) är mycket nöjd över att alla partier nu visar enighet i frågan.

– Det är naturligtvis så att ett gemensamt politiskt yttrande från alla partier i kommunen ger mer kraft. Det har funnits en del partipolitiskt käbbel om vems felet är att det blivit underskott i landstingsbudgeten, men det lägger vi nu åt sidan. Den här frågan handlar om Haningeborna, inte om politiska strider i landstinget. Haningemoderaterna har bedrivit en massiv kampanj mot nedskärningsförslaget sedan det kom ut och jag vill passa på att tacka alla som deltagit, säger Martina Mossberg (M).

Det gemensamma yttrandet kan ni läsa här. Kommunstyrelsen kommer formellt besvara Nobinas remiss i april.

1 kommentar


  1. Antar att detta även gäller för busd 809? Hat skrivit flera mail, både till mobina, Haninge kommun, SL och Landstinget om detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


*