I morgon lördag är det äntligen dags att inviga Djursholms ridhus efter den omfattande om- och tillbyggnaden. Flera byggnader är helt nyuppförda. Bakgrunden till ombyggnaden är att Jordbruksverket beslutat om nya krav för hästhållning, vilket gjort att det gamla ridhuset inte längre höll måttet och hotades av stängning.

Solna - Pehr Granfalk
Sep 6

Onsdag 6 sep kl 14.00 i Ebba Grips rum på Djursholms slott presenterar Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i Solna, sin kommun. Solna är en näringslivsvänlig kommun som växer så det knakar. De har en egen omtalad modell för att integrera nyanlända i kommunen. Vilka lärdomar kan vi dra? Ingen anmälan behövs och alla moderater välkomnas!

Carolin Robson och Ruby Rosén, båda MP, skriver i Danderyds Nyheter om socialnämndens verksamhet och budgetunderskottet för 2016. Här behövs kanske ett förtydligande. Att budgetera för människor är svårt, att i förväg veta hur många som kan komma att behöva hjälp och hur mycket de i så fall behöver går nästan inte. Trots detta lyckades… Läs mer