anna1

Skolfilialer ska minska segregationen

Artikel från P4 Stockholm.

Moderaterna har inga konkreta förslag på vilka skolor i Stockholms innerstad som skulle kunna öppna filialer i förorterna. Det Moderata oppositionsborgarrådet i Stockholm, Anna König Jerlmyr, sa i P4 Stockholms stockholmsdebatt i veckan att receptet för en likvärdig skola är att populära skolor öppnar filialer i förorterna.

– Vi har sett att det gått väldigt bra när Adolf Fredriks musikklasser, som är en eftertraktad skola har skapat en filial i Farsta, vi har Maria Elementar som har filialer, och vi ska se mer av detta, men vilka skolor det handlar om efter att jag fört en dialog med skolorna, säger Anna König Jerlmyr.

Anna König Järmyrl tror att det minskar segregationen om populära skolor öppnar filialer i förorterna.

Det gör att det blir mer flöden mellan innerstaden och ytterstaden tror hon

– Vi tror att det här är ett sätt att minska segregationen och öka rörligheten bland elever, säger Anna König Jerlmyr.

Hur ser du på risken att det här gör att barn i förorterna blir kvar i förorterna när skolor öppnar filialer där?

– Man ska kunna gå i en skola i närheten där man bor, det är inte ett problem, men idag är det långa köer till vissa populära skolor som också har goda kunskapsresultat, de vill vi ju hjälpa att växa, och vi vil hjälpa dem växa runt om i staden, om det finns ett intresse, och det vill vi se mer av, säger Anna König Jerlmyr.