torbjorn_rosdahl

Torbjörn Rosdahl avgår som finanslandstingsråd

Pressmeddelande
Torbjörn Rosdahl (M), finanslandstingsråd
Den 29 september 2016

 

Torbjörn Rosdahl (M) lämnar som finanslandstingsråd

 

Torbjörn Rosdahl, moderat finanslandstingsråd och landstingsstyrelsens ordförande i Stockholms läns landsting, kommer att lämna sina politiska uppdrag när en efterträdare finns utsedd.

 

– När det finns möjlighet till en lugn och ordnad övergång bör man utnyttja den. Det innebär att jag kommer att lämna mitt uppdrag som finanslandstingsråd när det finns en efterträdare utsedd och att partiets interna process att utse en efterträdare nu kan påbörjas, säger Torbjörn Rosdahl.

 

– Mandatperioden är halvvägs avklarad och Alliansen i Stockholms läns landsting har lyckats att både hålla ihop och styra i minoritet. Vi är inne i vår tredje raka mandatperiod med stabila finanser och verksamheter i kraftfull utveckling. Just därför känns det också rätt att överlämna ansvaret nu, mitt i utvecklingen, med gott om tid för en efterträdare att bli varm i kläderna inför nästa val.

 

– Jag vill gärna avsluta med att sända ett tack till alla kollegor, förtroendevalda och medarbetare som har varit förutsättningen för de senaste sex årens arbete. Nu återstår för oss alla att arbeta vidare för ännu en valseger om två år, avslutar Torbjörn Rosdahl (M).

 

Frågor om processen för efterträdare besvaras av partiombudsman Oskar Öholm

 

Presskontakt för Torbjörn Rosdahl
Tobias Sjö
Kommunikationschef (M), Stockholms läns landsting
070-737 41 19
tobias.sjo@moderat.se

 

Presskontakt för Oskar Öholm
Mattias Thorsson
Kommunikationschef
Moderaterna Stockholms stad och län
070-865 80 12
mattias.thorsson@moderat.se