photo-2016-09-29-14-19-35

Rödgrönrosa låter elever pluggar på toaletten

Så här ser en av toaletterna ut på Sandåkraskolan. På grund av lokalbristen händer det att elever arbetar inne på toaletten för att få arbetsro. Snart fylls skolan på med 71 nya elever. Nu är skolan anmäld till Arbetsmiljöverket. Ni kan läsa resten av artikeln här. 

Oppositionsråd Anna König Jerlmyr (M) är mycket kritisk till den Rödgrönrosa majoriteten och skriver följande på sin Facebook: 

Under förra mandatperioden initierade Alliansen en plan för skolutbyggnad. När fler flyttar in och bildar familj måste skolutbyggnaden hänga med. Vi har anledning att vara självkritiska till att nya områden ibland byggts utan att skolutbyggnad följt med. Men planen var nästan 50 nya skolor de kommande åren och den planen ligger fast. Däremot måste Socialdemokraterna ta ansvar över alla de tillfälliga byggnader som finns och säkerställa utbyggnad där det behövs. Idag fick skolborgarrådet Olle Burell (S) berätta om (den plan Alliansen initierade😉) och att de fortsätter att följa investeringsplanen (nåja nästan). 

Det Skolborgarrådet Olle Burell (S) inte fick kommentera är om han tycker att det är acceptabelt att toaletter byggs om till klassrum 2016? Och vad har han för plan för den platsbrist som finns just nu på skolor som behöver byggas ut?

Moderaterna vill säkerställa utbyggnad där det behövs, hjälpa skolor med långa köer att få möjlighet att expandera om möjligt på andra platser i staden, skapa filialer i mer utsatta områden och dessutom fortsätta säkerställa att både skolor och förskolor kommer garanteras i nya områden. Dessutom behöver vi en plan för hur många förskolor som behövs byggas de kommande åren. Detta saknas idag.

Detta är en bild av ett undervisningsrum i Sthlm 2016. Undermåligt dåligt måste jag säga. Vi behöver mer långsiktiga lokaler än bara tillfälliga paviljonger och för det behövs en tydlig plan.