johan-forsell

Moderaterna vill skynda på avvisningar

– Sverige måste lyssna och lära av våra nordiska grannar. Vi vill att Morgan Johansson särskilt tar upp den här frågan när han under torsdagen och fredagen träffar sina nordiska kolleger i Lund, säger Johan Forssell, migrationspolitisk talesman för Moderaterna.
Johan Forssell är orolig över uttalanden från Migrationsverket om att ytterligare 45 000 asylsökande kan gå under jorden och leva kvar i Sverige som papperslösa.
– Det kan skapa svåra sociala problem. Vi är oroliga för det skuggsamhälle som växer fram, säger Forssell.
Han hävdar att Sverige är sämst i Norden på avvisningar. 20 000 utvisningsärenden har ännu inte verkställts. M har nyligen låtit Riksdagens utredningstjänst granska hur avvisningsrutinerna ser ut i våra nordiska grannländer.
Läs hela artikeln här.