SL-Logotyp

Mycket på gång i SL

Det är mycket som händer i SL just nu. Har du svårt att hålla koll? Inga problem, här kommer en kort sammanfattning.

 

  • Tidigare i år har moderaterna på riksnivå föreslagit en lagändring som skulle innebära skärpta straff för attacker mot blåljuspersonal. Moderaterna i Stockholms läns landsting går nu ännu längre och vill se skärpta straff även för den som angriper andra samhällsfunktioner, till exempel kollektivtrafiken. Mer info här.
  • Nu visar appen vilken t-baneuppgång du ska ta. Det är företaget Nobina som utökat sin app Res i STHLM med den nya vägvisaren, efter önskemål från resenärerna. Mer info här.
  • I en tid när alla är uppkopplade konstant kommer nu bussar med wifi i och laddningsmöjligheter rulla i delar av SL-trafiken. Nya trafikavtal i Södertälje, Nykvarn, Järfälla och Upplands-Bro, med start idag, innebär bland annat 126 nya bussar som alla ska ha gratis trådlöst internet och USB-laddning ombord. Mer info här.

  • Alliansen klubbade igenom högre SL böter. Landstingets trafiknämnd har klubbat igenom förslaget om att höja det högsta bötesbeloppet för dem som inte har giltig biljett i kollektivtrafiken. Det innebär att böterna höjs till 1 500 kronor i stället för dagens 1 200 kronor. Den borgerliga majoriteten ställde sig bakom beslutet. Mer info här. 
  • Trafiknämnden i landstinget har beslutat att schweiziska Stadler får uppdraget att leverera 22 tåg till Roslagsbanan. ”De nya vagnarna blir en viktig del i arbetet för fler tåg, fler avgångar och fler tåg i tid”, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) i en skriftlig kommentar. Mer info här.