CnVC3MUWEAAHBCt

MP chockhöjer avgifter för Foodtrucks

MP chockhöjer avgifterna för foodtrucks. Deras fientliga politik mot småföretagare har gjort att allt fler lägger ner sin flodtruck-verksamhet. Anna König Jerlmyr kommenterar på sin Facebook-sida: 

”MP chockhöjer avgifterna för foodtrucks i Stockholm och vad händer då? Jo givetvis att fler inte får ihop det eller är beredda att riska för att starta upp en verksamhet. 

Trenden med foodtrucks, rullande gatukök, har varit stor de senaste åren. Men nu har trenden vänt och allt fler slutar med verksamheten, till många mattrendkänsliga storstadsbors förtret, rapporterar ETC.

De som driver foodtrucks i Stockholm vill se längre öppettider och tillstånd att parkera i fler delar av staden, men det är inte aktuellt, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Synd att MP har en så fientlig politik till småföretagare. En modern urban stad kräver politiker med rätt attityd som inte sätter hinder i vägen för entreprenörer och innovation. Oavsett om det handlar om app- utvecklare eller foodtrucksgrundare.”