AKJpolis1

Besök på Ungdomsjouren och Polisen i Stockholm

 

Onsdagen den 10 februari besökte Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra Polisen och Ungdomsjouren i Stockholm för att informera sig om deras arbete med ungdomar som befinner sig i riskmiljöer i Stockholm. Med på besöket fanns också Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd i Stockholm, samt Arin Karapet, ledamot i Stockholms läns landsting. Under besöket fick de information om Ungdomsjourens arbete. Socialsekreterare från Ungdomsjouren arbetar med att söka upp och etablera kontakt med ungdomar i riskmiljöer i Stockholms City. Ett vanligt uppdrag är också att hjälpa och bistå föräldrar vars barn har rymt hemifrån eller på annat sätt håller sig borta från hemmet.

 

Därefter genomförde de en stadsvandring med bland annat poliser i yttre tjänst som arbetar särskilt med ungdomar i riskmiljöer. Polisen redogjorde också för deras arbete med ungdomskriminalitet.