AKJstadshus2

Staden behöver en tydlig politik mot illegala boplatser

Men anledning av att den rödgrönrosa majoriteten spruckit i synen på EU-migranter har Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) bjudit till förutsättningslösa samtal med oppositionen. Feministiskt initiativ har valt att hoppa av förhandlingarna med de övriga partierna i majoriteten när de inte förmått komma överens om rätten till skola och förskola samt i frågan om boendeplatser. 

  • Vi moderater välkomnar att Socialborgarrådet Lindhagen (Mp) bjuder in till samtal om EU-migranterna och i synnerhet om hur illegala boplatser ska hanteras. Men för att samtalen ska fylla någon funktion så behöver vi få reda på vilken position som den kvarvarande majoriteten har i frågan. Det kan knappast vara oppositionens uppgift att formulera majoritetens politik när de själva inte klarar av att ta ansvar säger Anna König Jerlmyr (M) oppositionsborgarråd.
  • Moderaterna har varit tydliga med att illegala boplatser inte är acceptabelt, och att avhysningningar måste verkställas. Den rödgrönrosa majoriteten har helt tappat kontrollen över situationen. I Högdalen är det rekord i antalet illegala boplatser och Stockholms stad har bara tittat på medan allmänheten har drabbats. Ingen har rätt att bosätta sig på gator och i parker. Om nu majoriteten är allvarliga med att sin inbjudan så är min förhoppning att Stockholm nu äntligen kan få fram en konkret politik avslutar Anna König Jerlmyr (M) oppositionsborgarråd.

 

Anna König Jerlmyr, oppositionsborgarråd och gruppledare (M)

 

Foto: Jonna Thomasson