CQJBkfrWUAAuqDX

Brist på politiskt ledarskap inte på resurser

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus har för andra året i rad beslutat att höja skatten med en halv miljard kronor. På ett år har skatten i Stockholms stad höjts med över 1,3 miljarder kronor. Det innebär cirka 4 500 kronor mindre per år för en vanlig familj i Stockholm, vilket motsvarar 3,5 månads barnomsorgsavgift.

– Att för andra året igen höja skatten är fel väg att gå för Stockholm. Vi har under året som gått sett ökade barngrupper och växande underskott i äldreomsorgen trots att en Stockholmsfamilj har fått betala tusentalskronor mer i skatt. Alliansen matchade de rödgrönsrosa majoritetens satsningar förra året. Det visar att vi, genom prioriteringar, både kan sänka skatten och satsa på skolan, säger Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd.

– Stadens problem är inte brist på resurser utan brist på politiskt ledarskap. Under året som gått har vi sett att finansborgarrådet Karin Wanngård (S) har tvingats till dyra kompromisser för att hålla ihop sin koalition. Debaclet med Slussen samt Förbifarten har kostat skattebetalarna över 500 miljoner kronor, resurser som hade gjort större nytta i välfärden, avslutar oppositionsborgarådet Anna König Jerlmyr (M).

http://www.mynewsdesk.com/se/moderaterna-stockholms-stad-lan/pressreleases/anna-koenig-jerlmyr-m-brist-paa-politiskt-ledarskap-inte-paa-resurser-1226753?utm_campaign=send_list&utm_medium=email&utm_source=sendgrid

Foto: Peter Knutson