Sollentuna - Henrik Thunes

Henrik Thunes efterträder Douglas Lithborn som kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna

Den moderata kommunfullmäktigegruppen i Sollentuna beslutade 31/8, i full enighet, att följa valberedningens förslag och utse Henrik Thunes till ny gruppledare, tillika kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun, efter Douglas Lithborn. Henrik tillträder som gruppledare med omedelbar verkan och som kommunstyrelsens ordförande i samband med kommunfullmäktige den 17 september.

Henrik är 43 år gammal och bor med sin fru och sina två barn i Rotebro. Han har tidigare varit taxiägare och har därefter bland annat arbetat som regionchef för Nya Moderaterna i Riksdagen. Henrik har även en examen i statsvetenskap. Under förra mandatperioden var han ordförande för kommunfullmäktige och sedan årsskiftet är han ordförande för Barn- och ungdomsnämnden. Vem som kommer att efterträda honom på den posten är ännu oklart.

  • Jag är mycket hedrad över att ha fått detta förtroende och känner en stor ödmjukhet inför uppdraget. Samtidigt känner jag en stor sorg och saknad efter min vän och kollega Douglas Lithborn. Han påbörjade ett fantastiskt arbete och jag ska nu göra mitt yttersta för att Sollentuna ska fortsätta utvecklas mot att bli en ännu mer attraktiv kommun som våra Sollentunabor kan känna sig stolta över. Jag ser fram emot ett gott samarbete med såväl våra invånare, som politiker och tjänstemän i kommunen, säger Henrik Thunes.

 

Foto: Jonna Thomasson