CMrP9cVWsAA3Mfy

Den rödgrönrosa majoriteten agerar odemokratiskt i hanteringen av Bromma flygplats

Den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm stadshus avvaktar inte slutresultatet av regeringens särskilda utredare om Bromma Flygplats utan har valt att påbörja egna förberedelser för bostadsbyggande på Bromma.

-Agerandet från den rödgrönrosa majoriteten är ytterst beklagligt och det är allvarligt att de fortsätter driva på mot en avveckling av Bromma vilket hotar jobb, tillväxt och Stockholms framtida utveckling. Nedläggningen riskerar 24 000 jobb i hela Sverige. Än en gång är det stockholmarna som får betala priset för vänstermajoritetens tillväxtfientliga politik, säger Anna König Jerlmyr, gruppledare och oppositionsborgarråd (M).

-Att staden väljer att avsätta resurser och kompetenta tjänsteman på att utreda bostadsbyggande på Bromma flygplats när man samtidigt dragit i handbromsen i alla andra byggnadsprojekt när man tvärtom behöver gasa är beklagligt. För vi vet redan att Anders Sundström sagt att en nedläggning av Bromma inte är möjlig i den utredningen som kommer att presenteras senare i höst. Att Karin Wanngård (S) och den rödgrönrosa majoriteten ändå väljer att bortse från tidigare löften och riksdagens beslut är ett förfarande som enbart kan beskrivas som odemokratiskt, Stockholms stadshus står de facto inte över riksdagens beslut i frågan om Bromma Flygplats avslutar Anna König Jerlmyr (M).