Anna König Jerlmyr - Foto: Peter Knutson

Socialdemokraterna bryter mot hälften av sina vallöften

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) presenterade under valrörelsen Socialdemokraternas program ”100 dagar av förändring.” Utspelet bestod av vallöften som Socialdemokraterna lovade sina väljare att genomföra de första 100 dagarna om de fick makten i Stockholms stad. Nu har 100 dagar gått och en granskning visar att inte ens hälften av deras löften är uppfyllda.

– Socialdemokraterna har inte bara svikit sina egna väljare genom att inte infria sina vallöften. De har också visat att de är svaga i sin förmåga att styra Stockholm. Deras löften om att införa traineejobb för unga i äldreomsorgen har inte blivit av och inte heller har deras utlovade program för studentbostäder påbörjats. Wanngård lovade allt till alla innan valet, men nu står det klart att det är stockholmarna som får betala priset för detta löftesmaraton, säger Anna König Jerlmyr (M) oppositionsborgarråd Stockholms stad.

-Wanngårds problem med interna slitningar inom vänstermajoriteten är den främsta orsaken till att inte ens hälften av Socialdemokraternas vallöften är infriade. Konfliktytor såsom Förbifart Stockholm, Bromma flygplats och Slussen har visat att majoriteten är svårt splittrad i viktiga framtidsfrågor för Stockholm. Det är olyckligt att inte Socialdemokraterna håller vad de lovar och låter interna stridigheter stå i vägen för ett växande Stockholm, säger Anna König Jerlmyr (M) oppositionsborgarråd Stockholms stad.

Fakta
Den 22 augusti 2014 presenterade Socialdemokraterna i Stockholms stad sitt program ”100 dagar av förändring”. Detta utspel bestod av en lång rad olika reformer som Socialdemokraterna lovade sina väljare att genomföra de första 100 dagarna om de fick makten i Stockholms stad. Det var huvudfundamentet av alla löften som Socialdemokraterna ställde ut till väljarna innan valet. 100 dagar har gått och Moderaterna i Stadshuset har nu gjort en granskning som visar att inte ens hälften av vallöften är uppfyllda. För att ta del av rapporten vänligen se bifogad fil.

 

Ladda ner

rapport