kJ

Valberedningen föreslår ny ordförande för Moderaterna i Stockholms län

En enig valberedning föreslår Kjell Jansson, oppositionsråd i Norrtälje, till ny ordförande för Moderaterna i Stockholms län.

Kjell Jansson föreslås efterträda Catharina Elmsäter-Svärd som meddelat att hon lämnar politiken. Förslaget läggs fram till förbundsstämman som äger rum 30 maj.

Valberedningens ordförande, Paul Lindquist säger i en kommentar: – Kjell Jansson är väl förankrad i Stockholms län och har kunskap om de politiska utmaningar som regionen står inför de kommande åren. Jag är övertygad om att Kjell har rätt kompetens och handlag att leda Moderaterna i Stockholms län mot en framgångsrik valrörelse 2018.

Kjell Jansson är 55 år gammal och bor på Blidö utanför Norrtälje. Han har varit kommunstyrelsens ordförande åren 2005-14 och är sedan 2011 styrelseordförande i Stockholmsregionens Försäkrings AB. Under 26 år var han egenföretagare i byggbranschen.

För mer information:
Elisabeth Somp, elisabeth.somp@moderat.se eller 070 594 82 00