00_joakim_larsson

Joakim Larsson (M): Nya hyresrätter och studentbostäder i Svedmyra och Perstorp

I dag godkände kommunstyrelsen förslag om 716 nya bostäder i Svedmyra och Perstorp, som arbetades fram under Alliansens mandatperiod. För att Stockholm ska fortsätta att växa och utvecklas är det avgörande att bygga fler bostäder och höja ambitionsnivån för byggandet. Dagens beslut innebär både fler hyresrätter och studentlägenheter, och en investering på totalt 1,6 miljarder kronor.

-För att Stockholm ska fortsätta att vara en tillväxtmotor är det avgörande att människor har möjlighet att flytta hit. Genom att öka bostadsbyggandet kan fler etablera sig på arbetsmarknaden, vilket ger positiva effekter för Stockholms tillväxt och konkurrenskraft, säger oppositionsborgarådet Joakim Larsson (M).

-Det är positivt att vänstermajoriteten nu beslutat om genomförandet av nya bostäder i Svedmyra och Perstorp. Samtidigt är det olyckligt att man sänker ambitionsnivån för bostadsbyggandet, och i budgeten lovar 5 000 påbörjade bostäder under 2015. Det är ett mål som redan under 2014 uppfylldes av Alliansen. För att möta ett växande Stockholm behöver vi istället fortsätta öka ambitionerna för bostadsbyggandet, säger oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M).