00_akb

Anna Kinberg Batra föreslagen som partiordförande för Nya Moderaterna

På en pressträff i dag presenterade valberedningens ordförande Lars-Ingvar Ljungman förslaget till ny partiordförande – Anna Kinberg Batra, medlem i Moderaterna i Nacka.

– Valberedningen nominerar i dag enhälligt Anna Kinberg Batra till partiordförande för Nya Moderaterna. Vi ser fram emot att välja henne till Moderaternas partiordförande och statsministerkandidat på extrastämman i januari. Till valberedningen har det inkommit många nomineringar under denna process och stödet för Anna Kinberg Batra har varit omfattande i hela landet, sammanfattar Lars-Ingvar Ljungman.

Nya Moderaternas extrastämma med valet av partiordförande genomförs i Stockholm den 10 januari 2015.

Vid pressträffen i dag kommenterade Anna Kinberg Batra valberedningens nominering:

– Jag tackar för förtroendet och känner mig väl rustad för att ta mig an ett viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att dra igång både valrörelsen inför extra valet i mars och inför 2018. Sverige förändras och behöver ett parti, och ett regeringsalternativ, som vill och kan fortsätta bygga Sverige starkare. Nya Moderaterna ska alltid vara partiet för alla som tror på att ta ansvar för Sverige i världen, på ordning och reda i ekonomin och på att samhället blir starkare ju fler som arbetar och gör rätt för sig. Tillsammans med de andra partierna i Alliansen ska vi nu förbereda oss för att möta väljarna igen i mars, säger Anna Kinberg Batra.

Se pressträffen på: www.moderat.se