moderata-oppositionsborgarrad

Vi anmäler rödgrönrosa majoriteten till Slöseriombudsmannen

Moderaterna i Stockholms stadshus har idag anmält den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm till Slöseriombudsmannen. Anledningen till detta är att vi anser att de hanterar skattebetalarnas pengar på ett mycket oansvarsfullt sätt.

Under hösten har den nya majoriteten i Stockholms stadshus stoppat, hotat och förhalat flera viktiga infrastruktursatsningar. Det handlar bland annat om Bromma flygplats, Förbifart Stockholm och Nya Slussen. Framtidsinvesteringar som är viktiga, inte bara för stockholmarna, utan för hela landet, och som ger förutsättningar för tillväxt i hela regionen.

– Kostnaden för att stoppa och förhala dessa projekt landar i miljardklassen. Enbart stoppet av Förbifart Stockholm till första maj 2015 kostar fyra miljoner kronor om dagen. Det är 700 skattemiljoner som självklart hade gjort större nytta inom skola och äldreomsorg, säger Anna König Jerlmyr, gruppledare och oppositionsborgarråd.

Bifogat hittar ni anmälan: Anmälan SlösO