AKJ

Moderaterna säger nej till vänstermajoritetens skattehöjning

Stockholms stad har en urstark ekonomi. Staden beräknas göra ett överskott under innevarande år och har för sjunde året i rad behållit det högsta kreditbetyget från Standard & Poor’s. Trots denna positiva utveckling väljer vänstermajoriteten att försämra stockholmarnas privatekonomi och göra det mindre lönsamt att arbeta för alla inkomstgrupper. Det är inte en politik som gagnar stockholmarna.

Det går även att ifrågasätta huruvida skattehöjningen kommer att leda till mer resurser för stadens verksamheter. Oenigheten i vänstermajoriteten har redan medfört betydande kostsamma förseningar av stora infrastrukturprojekt som Slussen och Förbifarten.

– Den nya vänstermajoriteten väljer att göra det mindre lönsamt att arbeta med en skattehöjning som slår brett mot alla inkomstgrupper. Detta samtidigt som de väljer att slänga pengarna i sjön genom att stoppa Förbifart Stockholm och Slussen. Det är inte en politik som får Stockholm att växa, säger gruppledaren och oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr.