AKJ

Ett av tre hot mot Stockholms tillväxt avröjt

I dag har mark- och miljööverdomstolen upphävt förbudet mot raka inflygningar på Arlandas bana 3.

– Domstolens besked innebär att ett av tre omedelbara hot mot Stockholms tillväxt är avvärjt. Det är positivt. Nu återstår Förbifarten och Bromma som två omedelbara hot mot Stockholms och landets utveckling, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Vänstermajoriteten i Stockholm har beslutat att lägga ned Bromma flygplats till år 2022 och även krävt att Förbifarten ska omförhandlas. Byggstoppet av Förbifarten beräknas av Trafikverket kosta fyra miljoner kronor per dag.

– Jag kräver att finansborgarrådet tar sitt ansvar och slutar att använda Förbifarten och Bromma i ett våghalsigt politisk spel. Det är dags att undanröja dessa politiska hot mot jobben, tillväxten och förutsättningarna för att hela Sverige ska kunna leva, säger Anna König Jerlmyr.