KT_TR

Välkommet besked från Riksdagen angående Förbifarten och Bromma flygplats

På torsdagen beslutade trafikutskottet att snabbehandla en motion som kräver att bygget av Förbifart Stockholm återupptas. Samtidigt försöker riksdagen sätta stopp för de rödgröna planerna på att stänga Bromma flygplats genom att stoppa den förhandlingsperson som regeringen vill tillsätta för att stänga flygplatsen.

-Stockholmsregionen har inte råd att säga nej till ett utbyggt trafiksystem. Alla sorters transportmedel behövs för att Stockholmsregionen ska kunna möta de framtida miljöutmaningarna, minska trängseln och få bättre och snabbare resor. Varje dag som projektet att bygga Förbifarten står stilla kostar det 4 miljoner kronor. Det är inte acceptabelt, säger finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl.

– Att riksdagen nu öppnar för att stoppa de rödgrönas försök att lägga ned Bromma flygplats har goda chanser att bli en tidig julklapp för Stockholmsregionen och hela Sverige. Vi behöver en politik för tillväxt och utveckling. Vi behöver ingen nedläggningsperson, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons.