AKJ

Skattechock för stockholmarna

Vänstermajoriteten i Stockholms stadshus har idag meddelat att skatten höjs med 35 öre 2015. Det motsvarar nästan en miljard kronor nästa år och är mer än dubbelt så mycket som den skattehöjning på 15 öre som Socialdemokraterna gick till val på.

– Det är att göra det lätt för sig att skicka notan för sina vallöften till stockholmarna. Istället för att visa ledarskap och våga prioritera vältrar majoriteten över bördan på stockholmarnas hushållsekonomi, säger Anna König Jerlmyr, gruppledare och oppositionsborgarråd.

– Det är tveksamt om skattehöjningen kommer att leda till mer resurser för stadens verksamheter. Vi ser redan hur oenigheten i majoriteten leder till dyra förseningar av Slussen och Förbifarten. Risken är att stockholmarna tvingas betala mer i skatt utan att mer pengar går till välfärden, säger Anna König Jerlmyr.