AKJ

Uppskjuten Förbifart kostar för Stockholms skattebetalare

I dag meddelade Trafikverket att man fryser projektet Förbifart Stockholm. Det kommer att slå hårt mot hela Stockholmsregionen och underminerar utsikterna för en hållbar tillväxt, till en omfattande samhällsekonomisk kostnad.

– Det vi ser nu är resultatet av en svag regering både i Stockholm och i Sverige, där Socialdemokraterna inte orkar hålla emot de mindre vänsterpartierna. Senast för två månader sedan var både Stefan Löfven och Karin Wanngård tydliga med att Förbifarten ska byggas. Nu har MP fått dem att bryta sitt löfte, säger Anna König Jerlmyr, gruppledare och oppositionsborgarråd.

– Detta är ett i raden av beslut som fattas utan analys för ekonomi eller Stockholmsregionens utveckling och framtid. Tillsammans med besluten att stoppa Slussen och lägga ned Bromma flygplats skjuter den nya majoriteten viktiga framtidsinvesteringar på framtiden med utredningar och kompromisser som skapar osäkerhet och negativa effekter för tillväxten under lång tid framöver, säger Anna König Jerlmyr.