AKJ

Roger Mogert (S) söker stöd hos Alliansen för att få bygga Slussen

Södermalmsnytt skriver idag att Stockholms nya stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert (S) vill lösa Slussenfrågan med de borgerliga.

– Redan första dagen som stadsbyggnadsborgarråd söker Roger Mogert stöd hos Alliansen om Slussens framtid. Både Moderaterna och Alliansen tar ansvar för att bygga den beslutade Slussen, som nu de rödgrönrosa har stoppat, säger Anna König Jerlmyr (M) gruppledare och oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

– Splittringen inom majoriteten är så stor i viktiga infrastrukturfrågor att de riskerar alla stora utvecklings- och infrastrukturprojekt. För att inte Stockholm ska köra fast med den nya majoriteteten är socialdemokraterna beroende av Moderaterna och Alliansen, säger Anna König Jerlmyr (M).