AKJ

Anna König Jerlmyr vald till ny gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad

I går kväll valde den Moderata kommunfullmäktigegruppen enhälligt att utse Anna König Jerlmyr till ny gruppledare och finansborgarrådskandidat. Kommunfullmäktigegruppen valde även Joakim Larsson och Cecilia Brinck till borgarråd samt Margareta Björk som vice ordförande i kommunfullmäktige.

– Jag är glad och samtidigt ödmjuk inför uppdraget som Moderaternas gruppledare i Stockholms stad. Jag kommer ha två erfarna borgarrådskollegor i Joakim Larsson och Cecilia Brinck. Vi kommer vara ett team som ska bedriva en tuff men rättvis oppositionspolitik, säger Anna König Jerlmyr gruppledare samt borgarråd för Moderaterna i Stockholms stad.

– En av mina främsta uppgifter kommer att vara att synliggöra de rödgrönrosas stockholmsfientliga politik och visa på ett bättre alternativ. Om majoriteten inte ska bryta mot lagen kommer de behöva höja skatten kraftigt för att finansiera allt som lovas i deras plattform. Skattehöjningar minskar stockholmarnas frihet och kommer vara skadliga för jobben, säger Anna König Jerlmyr.

– Att Förbifart Stockholm nu läggs på is samtidigt som Bromma Flygplats ska avvecklas i förtid, visar att Socialdemokraterna inte står på stockholmarnas sida. Det är inte respektfullt mot stockholmarnas tid och pengar, att spela bort viktig infrastruktur för att komma till makten, säger Anna König Jerlmyr.

– Idag går 40 000 elever i Stockholms stad i en hotad friskola. En skola de själva har valt. Den rimliga frågan de vill ställa till den nya majoriteten är, kommer min skola att finnas kvar nästa höst, säger Anna König Jerlmyr.

Fakta
Moderaternas tre borgarråd kommer formellt att väljas på måndag i samband med kommunfullmäktige för perioden 2014 till 2018.

Anna König Jerlmyr, Borgarråd och gruppledare
Socialborgarråd i Stockholms stad 2010 – 2014
Riksdagsledamot 2006 – 2010
Kommunikationskonsult – 2006

Joakim Larsson, Borgarråd och vice gruppledare
Bostads- och Ytterstadsborgarråd 2008 – 2010
Äldre- och ytterstadsborgarråd 2010 – 2014

Cecilia Brinck, Borgarråd
Riksdagsledamot 2010 – 2014
Redaktör